In de stad Amsterdam

Het is niet alleen onze hoofdstad, maar ook de grootste gemeente van Nederland. Beter bekend als Mokum, onder de echte Amsterdammers.

Het aantal verschillende nationaliteiten behoort tot de hoogste ter wereld. Daarnaast kent Amsterdam een interessante geschiedenis.

Op deze pagina vindt u van alles over Amsterdam. Een groot assortiment reisgidsen en kaarten, zowel voor wandelen als fietsen. Daarnaast hebben we reisliteratuur en andere Amsterdam gerelateerde boeken voor u geselecteerd. Laat u verrassen!

Superaanbieding

Van € 39,90 voor € 17,95

Aan de Amsterdamse Wallen

Paul Arnoldussen ; Peter Paul de Baar ; Bert Nap ; Piet de Rooij ; Marian van de Veen-van Rijk ; Herman Vuijsje

€ 17,95
Een prachtig uitgevoerd boek over de meest veelzijdige buurt van Amsterdam. Dit werk brengt het controversiële, historische en alledaagse van de Amsterdamse Wallen in beeld aan de hand van foto's, persoonlijke verhalen en geschiedkundig onderzoek. De 'Wallen' staan voor alles wat God verboden heeft en wat in Amsterdam toch gebeurt: seks, drugs en rock-'n-roll, aangelengd met een vleugje Leger des Heilshoempapa. Maar die reputatie berust op een momentopname. In het grootste deel van hun zevenhonderdjarig bestaan waren de Wallen het toneel van alledaagse, vrome en voorname besognes. Tussen kloosters en kerken hadden burgemeesters en kooplui er hun woon- en handelshuizen. Later waren er ambachtelijke bedrijfjes gevestigd en woonden er gewone Amsterdammers. De mix van alledaagse, chique en louche activiteiten heeft de buurt een bijzonder aanzien gegeven. Aan de Amsterdamse Wallen beschrijft een van de grootste en best bewaarde historische binnensteden ter wereld, die in één adem met de aangrenzende grachtengordel mag worden genoemd en geroemd. Paul Arnoldussen is journalist en schrijft onder andere voor Het Parool. Peter Paul de Baar is hoofdredacteur van Ons Amsterdam. Bert Nap is auteur en redacteur. Piet de Rooij is emeritus hoogleraar Nederlandse geschiedenis aan de UvA. Marian van de Veen-van Rijk is fotograaf. Herman Vuijsje is socioloog en journalist.

Stadsplattegronden, Waterkaarten & Kaarten op maat (POD)

Stadsplattegronden Verken uw favoriete stad met een stadsplattegrond uit ons ruime assortiment. Meer informatie

Waterkaarten Veilig het water op met een vaarkaart. Met onze waterkaarten kunt u makkelijk en snel te water. Meer informatie

Laat een kaart op maat maken Met het door u opgegeven middelpunt kunnen wij een kaart op maat maken. Meer informatie
pro-mbooks1 : scheltema