Blijf op koers met onze waterkaarten

Op de waterkaarten vindt u alle informatie die voor een behouden vaart van belang is, zoals de vaargeulen, locaties van boeien, waterdieptes en -stromingen, havens en andere voorzieningen.

Bij Pied à Terre vindt u waterkaarten van onder andere Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Met onze vaarkaarten gaat u veilig, makkelijk en snel het water op.

Tip

Sipke gaat zeilen / Sipke sil sile

Lida Dijkstra

€ 7,99
Opa Spitsmuis gaat vroeg de deur uit, om die dag te gaan zeilen. Maar zijn kleinzoon Sipke mag niet mee. Daarom bouwt Sipke samen met zij n vriendinnetje de haas zelf een boot van riet, hout en een laken van de waslijn. Maar zeilen valt nog niet mee. De harde wind blaast hen eerst het riet in en ze moeten hozen omdat ze water maken. Dan waait de wind opeens heel hard, en worden ze zo snel vooruit geblazen, dat ze de boot niet meer onder controle hebben. Ze komen per ongeluk in een race van skûtsjes terecht! Als dat maar goed gaat… ‘Wy hingje skean,’ seit Hotske bleek. Mar Sipke docht hiel stoer. ‘Hup, wy lavearje nei de ton, ik bliuw wol by it roer.’ Een Nederlands/Fries zomers Gouden Boekje in samenwerking met Afuk.

Fietsen, Reisliteratuur & Reisgidsen

Fietsen Zin om te fietsen? Ga goed voorbereid op pad met onze fietsgidsen en fietskaarten! Meer informatie

Reisverhalen Een persoonlijk verhaal om bij weg te dromen? Laat u inspireren door prachtige reisverhalen! Meer informatie

Reisgidsen Bekijk onze reisgidsen voor ieder gewenst gebied. Bestel ze gemakkelijk in onze webshop. Meer informatie
pro-mbooks1 : scheltema