08
nov

Presentatie: 'Hallo robot' van Bennie Mols en Nieske Vergunst

woensdag 8 november 2017 17:00

Presentatie: 'Hallo robot' van Bennie Mols en Nieske Vergunst
Robots zijn tegenwoordig overal: ze stofzuigen onze huiskamer, bewateren het gazon en houden ouderen gezelschap. Maar toch bestaan er grote zorgen over deze ontwikkeling: wat betekent de komst van robots voor de arbeidsmarkt, en wat als we op het gebied van kunstmatige intelligentie doorslaan? Bennie Mols en Nieske Vergunst baseren hun opvattingen niet op SF-films, maar op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en kunnen zo alle angsten wegnemen! Op woensdag 8 november presenteren ze 'Hallo robot'. Bent u benieuwd? Kom luisteren!

 

Over Hallo robot:

Robots zuigen het stof van onze vloeren, opereren patiënten, inspecteren rampplekken, rijden ons rond en houden ons gezelschap. Het aantal robots neemt snel toe en hun mogelijkheden ook. Hoog tijd dus om robots beter te leren kennen.

Hallo robot vertelt verhalen over de wetenschap en techniek achter de robots. Hoe werken ze? Wat kunnen ze? Wat kunnen ze niet? Wat willen we van ze? Hoe ver zijn ze al gekomen en wat belooft dat voor de toekomst?

In Hallo robot ontmoet de lezer zowel echte robots als sciencefiction-robots, maar ook de mensen achter de robots: de robotmakers en -ontwerpers, hobbyisten en professionals.

Over Nieske Vergunst:

Nieske Vergunst (1983) studeerde cognitieve kunstmatige intelligentie, promoveerde in de informatica en werkt nu als wetenschapsvoorlichter. Ze verzamelt robots en blogt op LadyGeek.nl over o.a. wetenschap en techniek. In 2016 verscheen haar boek Oorlogsbrieven.

Over Bennie Mols:

Bennie Mols (1969) is sinds 1999 werkzaam als wetenschapsjournalist, auteur en spreker. Hij schrijft onder meer voor NRC Handelsblad, KIJK en De Ingenieur en hij publiceerde diverse populair-wetenschappelijke boeken, waaronder Turings Tango

pro-mbooks1 : scheltema